tisdag 13 juli 2010

Tillbaka


Är nyss hemkommen från en underbar liten minisemester i Skåne. Jag blir mer och mer förälskad i Skåne varje gång jag är där nere på besök. Den här gången startade vi i Kristianstad, som lämpligt nog har "Spirit of food" som slogan. Lyckades dessutom pricka in starten av Kristianstad dagarna, vilket innebar stor marknad med frukt och grönt, och en uppsjö av spännande ambulerande restauranger, eller vad sägs om wokat älgkött, belgiska våfflor och asiatiska specialiteter bara att få med sig i farten.

Mumsade dessutom jättelika glassar från Ottoglass i Yngsjö på torget, efter en sådan glasstrut behövde man inte äta något på länge, och vilken god glass sen, lova att ni provar om ni ser glass Ottoglass, lova!

Fyllde dessutom på lagret av det ljuvliga Kristianstads teet, det är inte bara underbart gott, det är dessutom vackert. Inhandlat på The Spice Tree Shop, där inne kan man spendera stora pengar, tro mig....

Givetvis besökte vi även Kivik och en och annan flaska med must och cider fick åka med hem, liksom några burkar med sylt och gelé.
Tog en lov i trädgården vid musteriet oj, vilken vacker trädgård, tyvärr var det lite för varmt för att vandra runt där alltför länge, och stranden vid Haväng kallade på oss.

Man kan inte annat än imponeras av de fantastiska äppelodlingarna, till och med i små trädgårdar finns rester av tidigare odlingar med massor av små välskötta äppelträd i prydliga rader. Återbesök krävs.


3 kommentarer:

 1. Verkar som en bra resa och fina bilder. Har inte varit så mycket i Skåne men jag gillar den delen mycket.
  Ha det fortsatt fint i värmen. Kram

  SvaraRadera
 2. Åh, vilken härlig semester! Nästa gång i Kivik kan jag verkligen rekommendera detta ställe: www.kivikslillaraa.se

  SvaraRadera
 3. Måste provas! Brukar bli åtminstone en österlen-tur om året, så nästa gång ska jag ta en kik :)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails