tisdag 13 juli 2010

Man tager vad man haver...

Har inte orkat åka och handla idag, men lunch ska man ju peta i sig ändå. Då är det tur att man är en sån där person som verkligen ogillar att slänga mat och stoppar in allsköns grejer som blir över i frysen. Idag åkte en bit gorgonzolaost som blev över efter ett kalas i våras ut ur frysen och fick sällskap med en paket grädde som jag slängde in innan vi åkte på semester. Med lite hjälp av nötter och pasta från skafferiet och ett par kvistar persilja från trädgården så var ju lunchen fixad. Kanske inte någon hälsomat, men gott var det. Bra inspiration hon är den där Kajsa Warg...

Man tager vad man haver pasta

400 g pasta

2 dl vispgrädde
150 g gorgonzola
50 g valnötskärnor
1 dl hackad persilja
2 msk sherry
salt
nymalen svartpeppar

grovriven parmesan

1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
2. Koka upp grädden och dra av från värmen. Låt gorgonzolan sakta smälta i grädden. Rör ner sherry, valnötskärnor och persilja. Smaka av med salt och peppar.
3. Slå såsen över den avrunna pastan och blanda runt. Servera med grovriven parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails