torsdag 8 juli 2010

Ultimata lyxen

Jag är så otroligt glad att vi har en trädgård, förvisso är vi inte helt klara med den, det finns mycket kvar att göra och att odla än. Men rabarber och jordgubbar har vi. Det känns som den ultimata lyxen att kunna smyga ut på morgonen och repa av några rabarberstjälkar och plocka några jordgubbar, koka lite kräm och sätta sig på altanen och njuta av en verkligt närproducerad frukost. Mums!

Rabarberkräm med jordgubbar

400 g rabarber
1 dl socker
4 dl vatten
2 msk potatismjöl
½ dl vatten
½ l färska jordgubbar

Mjölk till servering

1. Ansa och skölj rabarbern och skär den i centimeter stora bitar.
2. Koka upp vatten och socker och lägg i rabarbern. Låt den koka tills den blivit mjuk.
3. Red av med potatismjölet utrört i vatten.
4. Låt krämen koka upp och tag den sedan från värmen.
5. Rensa och dela jordgubbarna och lägg ner i krämen.
6. Låt krämen svalna. Servera med kall mjölk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails