torsdag 25 november 2010

Strömlöst

I går när jag kom hem från jobbet hade strömmen gått. Hur lätt är det att laga middag då? Turen kan vara på ens sida om man råkar ha ett gäng kokta kalla potatisar i kylen och lite annat smått och gott. Visst, när man kört hem i snöstorm kanske inte kall mat är det man önskar sig, men nöden har ingen lag, och äta bör man annars dör man osv...

Sagt och gjort, det gäller att improvisera och få till något som är lite roligare än macka. Och jag tyckte nog ändå att det var lite mysigt att sitta i skenet av levande ljus och mysa, men jag insåg att jag får nog köpa mig ett litet gasolkök, just in case....



Tunnbrödsrullar med tonfiskröra

6 kokta potatisar
2 burkar tonfisk
2 dl ört creme fraiche
2 msk majonnäs
1 msk sweet chilisås
½ tsk salt
nymald svartpeppar
1/2 rödlök
½ isbergssalladshuvud
4 mjuka tunnbröd


1.Mosa potatisen grovt.
2. Häll av tonfisken. Mosa tonfisken med en gaffel och blanda med creme fraiche, majonnäs och sweet chilisås. Smaka av med salt och svartpeppar.
3. Strimla rödlök och isbergssallad
4. Lägg ut 4 mjuka tunnbröd. Fördela potatisen, tonfiskröran, lök och sallad i en sträng mitt på brödet. Rulla ihop hårt.

1 kommentar:

  1. Jag har gjort en liknande smörgås vid något tillfälle och det blir väldigt gott med potatisen, tonfisken och rödlöken. Mums, vad sugen jag blev nu.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails