lördag 6 november 2010

Finfint förkör

Jag tycker att det är väldigt praktiskt att servera mina gäster lite småplock och ett glas vin när de anländer. Dels för att alla kommer ju inte på samma gång och då kan det vara bra med någon sysselsättning, och dels vinner man lite tid i köket för att få färdigt själva huvudrätten.

Det skall självklart inte vara något man blir jättemätt av, utan bara en liten munsbit, gärna av något slag som gästerna börjar prata om så man får igång konversationen.

Små laxrullar med wasabiröra i är toppen, de allra flesta gillar lax, och wasabiröran biter till ordentligt, så rullarna brukar sätta fart på samtalet, helt perfekt med andra ord.


Laxrullar med wasabiröra

200 g skivad rökt lax
1/2 knippa dill, ca 50 g
150 g Kesella
1/2 - 1 tsk wasabipasta
ca 1/2 krm salt
2 msk sesamfrön
3-4 sockerärtor

1. Mixa dillen och lite Kesella till en slät konsistens. Blanda ner resterande Kesella och wasabipastan. Smaka av med salt.
2. Lägg laxskivorna lite omlott på en bit plastfolie. Bred Kesella-röran över laxen och rulla ihop med hjälp av plastfolien.
3. Lägg rullen i frysen ca 30 min.
4. Rosta sesamfrön i torr stekpanna under omrörning.
5. Ta laxrullen från frysen och ta bort plastfolien. Rulla laxen i sesamfrön. Skär rullen med en vass kniv i ca 1 cm tjocka skivor. Dekorera ev med sockerärtor skurna på längden.

3 kommentarer:

  1. självklart ska du göra lampan själv! Inte svårt och så är det snyggt också :)

    SvaraRadera
  2. Så gott! Jag brukar göra några liknande rullar. Helt beroendeframkallande...

    SvaraRadera
  3. Nu i hungrig lunchtimme hade jag gärna tagit en eller två av de där rullarna för hjälp, så goda de ser ut!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails