måndag 1 november 2010

Het fläskfilé

Visst kan det vara trevligt att lyxa till det en måndag, jag menar varför skall lite extra god mat bara vara unnat helgmiddagen?

Fläskfilé i grytform är perfekt som vardagsmat, det går snabbt att laga och smakar jättegott i sällskap med det mesta. Vad sägs om spansk peppar och stekta kantareller? Lite lagom hetta eller jättestarkt, bara att välja. Jag brukar nöja mig med en en pepparfrukt om barnen skall äta grytan, annars kan det bli lite för starkt för dem.

Ha en bra kväll gott folk!

Het fläskfilégryta med kantareller

1 fläskfilé (600 g)
½ dl vetemjöl
½ gul lök
1 röd paprika
2 morötter
1 köttbuljongtärning
200-300 g kantareller
3 dl vispgrädde
1-2 röda pepparfrukter
salt
svartpeppar

1. Skär fläskfilén i centimetertjocka medaljonger. Vänd dem i mjöl och stek dem lätt i smör i en panna. Tag upp och låt vila på ett fat
2. Skala morötter och lök. Skär morötter i skivor, hacka löken. Skölj och kärna ur paprikan i tärningar. Fräs grönsakerna och kantarellerna i smör. Slå på lite vatten och smula ner buljongtärningen.
3. Lägg i köttet och låt koka 5-10 minuter. Häll på grädden. Lägg i en hackad peppar frukt för medelstarkt och två för starkt. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera med ris och tomater.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails