Jag är fortfarande omåttligt förkyld och seg, då orkar man inte med några stordåd i köket, eller någon annanstans heller för den delen. Idag får det bli skåpsrensning till lunch och dessutom något som går fort och lätt, och som barnen gärna äter. Vad kan vara bättre än hamburgare.
Toppar man dessutom med en god sås så är det
ju faktiskt helt ok mat. Jag är inte någon ketchup älskare (såvida ketchupen inte är hemgjord, recept kommer vid senare tillfälle) utan vill ha något roligare på min burgare. Vi brukar ha ädelost i kylen så en snabb sås på den och lunchen är kirrad.
Burgare med ädelostsås
600 g potatis
2 msk olivolja
1/2 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
1 tsk torkad rosmarin
50 g ädelost
1 dl matyoghurt (10%)
2 msk majonnäs
1/2 msk flytande honung
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1/2 isbergssalladshuvud (ca 150 g)
2 mogna päron
400 g nötfärs
salt
svartpeppar
1 msk olja
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skär potatis med skal i klyftor. Lägg i en ugnssäker form.
3. Ringla över olivolja. Krydda med flingsalt, svartpeppar och torkad rosmarin. Blanda och tillaga i ugnen 25-30 minuter. Rör om efter halva tiden.
4. Gaffelmosa ädelost. Tillsätt matyoghurt, majonnäs och flytande honung. Smaka av med salt och svartpeppar.
5. Bryt isbergssalladshuvud i grova bitar. Dela, kärna ur och skär päron i tunna klyftor.
6. Blanda nötfärsen med salt och peppar och forma till fyra hamburgare. Stek hamburgarna i olja ca 4 minuter på varje sida. Servera med sallad, päron, sås och klyftpotatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar