söndag 5 februari 2012

Smått och gott!

Oj vad jag har varit dålig på att uppdatera här. Vi har varit bortresta under helgen i ett frostnupet Danmark. Oj, så vackert det var. Med begränsade köksresurser fick vi alla fall till en den mumsig mat och vi lyckades faktiskt få till vår trerätters (även om dukningen blev aningen spartansk).

Här kommer ett litet tips på smarrigt Mello-mys till nästa helg, eller varför inte en liten lyx i vardagen.

Ha en finfin vecka!



Ljumna tomater med ricotta och basilika

8 medelstora kvisttomater
flingsalt
1 burk ricotta (250g)
ca 30 riven parmesan
svartpeppar
2-3 vitlöksklyftor
ca 20 basilkablad
1 dl olivolja

1 påse blandad sallad
vinägrett

1. Sätt ugnen på 150 grader. Skär av toppen på tomaterna och spara locket. Gröp ur tomaterna med hjälp av en sked, Salta försiktigt inuti.
2. Blanda ricottan och riven parmesan med hjälp av en gaffel. Salta och peppra. Skala och krossa vitlöksklyftorna i morten tillsammans med hälften av basilikabladen. Blanda ner i ricottan, tillsätt olivoljan och rör till en slät massa. Fyll tomaterna med ricottan och ställ dem tätt på ett oljat eldfast fat. Lägg på locken.
3. Baka tomaterna i ugnen i 40-45 minuter. Lägg upp 2 tomater på varje assiet och stick in några basilika blad under locket.
4. Häll vinägrett över salladen och fördela den runt tomaterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails