onsdag 6 juni 2012

Nationaldagsfrukost

Strålande solsken och flaggor överallt. Visst är det något speciellt med nationaldagen ändå. Vi brukar ha en picknick dagen till ära, men i år är det så många av deltagarna som är allt för snuviga för att picknicka, så vi började dagen med en riktigt lyxig frukost istället. Pancakes med bär och lönnsirap, croissanter och en frukostparfait stod på menyn. I eftermiddag planerar jag en enklare buffé inomhus istället, sånt funkar finfint också.

Nu skall jag skutta ut i trädgården och plantera lite rosor, tänkte att det kunde vara en bra idé att vara självförsörjande med blommor till tårtdekorationer framöver. Vad tänker ni göra idag?

Ha en finfin nationaldag!



r

Frukostparfait

1 dl jordgubbar, delade
1 dl blåbär
1 dl hallon
1 persika i små bitar
1 dl vispgrädde
2 dl grekisk yoghurt
flytande honung

1. Blanda frukt och bär i en skål och låt stå en stund i rumstemperatur så att de saftar sig. Sockra eventuellt lätt.
2. Vispa grädden och blanda med yoghurten. Fördela bären i fyra glas och toppa med yoghurtblandningen. Ringla över honung. Servera genast.

3 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails