måndag 25 juni 2012

Fick ni sill över?

Visst är det en klassiker både vid jul, påsk och midsommar, man bunkrar upp med en hel massa sill. Dilemmat är ju bara att man äter en hel massa andra saker också och det blir ofta sill över.

Jag tycker att sill är jättegott, så jag skulle egentligen lätt kunna äta sill och potatis flera dagar i rad, problemet är väl att barnen inte är riktigt lika förtjusta i att äta sill rätt upp och ned.

Hittade det här receptet i en Buffétidning för några år sedan och det har blivit en sommarfavorit hos oss. Helt perfekt som lunch eller som en lättare middag, och ett perfekt sätt att göra slut på lite sill.

Ha en fin dag i vårt svenska sommarväder!Matjessill med brynt smör, rödbetor och ägg

2 burkar matjessill i bit (à 200 g)
6 inlagda hela rödbetor
2 msk kapris
2 msk smör
3 msk finskuren gräslök

nykokt färskpotatis
kokta ägg i klyftor
bröd
ost

1. Fördela sillen på fyra tallrikar. Skär rödbetorna i klyftor och fördela över sillen. Strö över kapris.
2. Hetta upp smöret i en liten kastrull. Dra från värmen när det börjar bli lätt brynt. Sila smöret genom ett kaffefilter. Skeda smöret över sillen och garnera med gräslök. Servera med potatis, äggklyftor och gärna bröd och ost.

1 kommentar:

  1. Det var ett annorlunda sätt att servera sillen på. Jag älskar sill i alla former så det låter jättegott. Mina barn har inte upptäckt ännu hur gott det är med sill ännu. De gillar annan fisk, men inte sill. Jo, i form av stekt strömming...

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails