Ibland är det så märkligt, man bara vaknar och känner - jäklar, den här dagen kommer att bli bra. Så var det i morse hos oss. Trots blåst, regnskurar och städning på schemat känns det som en toppendag!
Dagen inleddes således med en lång och god frukost. Passade på att fixa lite gott redan igår kväll, och det bästa av allt, man kan använda det även vid andra tidpunkter än till frukost.
Jag kokade alltså aprikoser i honung. Det är inte utan att tankarna gick till favvisfilmen Nothing Hill och Hugh Grants utläggning om aprikoser i honung. Men jag kan lova, de här är mycket godare än vad beskrivningen i filmen säger.
Aprikoser i timjanhonung
några kvistar färsk timjan
200 g akaciahonung
200 g torkade aprikoser
1. Skölj timjankvistarna noga och plocka bladen av stjälkarna.
2. Värm honung, aprikoser och timjan i en kastrull och låt det sjuda i 15 minuter. Låt svalna något innan servering.
3. Servera med ostar gärna en mogen brie och en blåmögelost.
Aprikoserna håller sig i kylskåpet i flera veckor. Värm upp dem lite innan serveringen.
Så gott det ser ut och tillsammans med ost är det perfekt!
SvaraRadera