lördag 23 juni 2012

Brunch, tapas eller buffé - du bestämmer

Idag har vi haft en riktig slö-dag, så tillvida att vi har inte gjort annat än att äta, njuta och umgås. Jag och äldste sonen började dagen med en promenad som innefattade blomplockning (lite avigt att göra det dagen efter midsommarafton, men vi hade ett syfte). En jättebukett lupiner och ormbunksblad skulle nämligen få pryda bordet när vi skulle servera övriga familjen brunch.

Eftersom både jag och övriga i huset är helt frälsta i smårätter och plockmat är brunch helgens höjdpunkt, varje helg.

Idag marinerade vi mango och serverade med skinka. Inte bara en klockren brunchrätt utan även utmärkt som tapas eller på ett buffébord. Man kan tycka att kombinationen av smaker är lite udda, men jag kan lova er att det är en fullträff. Prova själva. Bums!

Hur har ni tillbringat midsommardagen?






Skinka med vanilj-och chilimarinerad mango

2 vaniljstänger
2 msk olivolja
1 röd chili
1 mogen mango
8-12 skivor lufttorkad skinka

1. Sprätta upp vaniljstängerna och skrapa ur fröna med en kniv. Lägg fröna i en skål tillsammans med olivoljan,
2. Dela och kärna ur chilin och skär den i små tärningar. Blanda med olje/vaniljblangningen och låt stå i ett par timmar.
3. Skala mangon och skär den i tärningar på ca 1x1 cm. Blanda tärningarna med oljan, var noga med att alla mangobitar blir täckta av oljan.
4. Servera på ett fat tillsammans med skinkan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails