tisdag 26 juni 2012

Turbopippi

Vissa dagar orkar jag inte riktigt lägga ner hela min själ i matlagningen och stå i köket någon längre stund. Men middag är ju liksom nödvändigt att producera, särskilt med två grabbar som börjar växa till sig såpass att de alltid är hungriga.

En del hade säkert sagt värm köpe-kötbullar och fixa pulvermos, men den typen av "mat" är inte aktuell. Jag är fast övertygad om att man kan laga riktigt mat nästan lika snabbt, dessutom är det godare och bra mycket nyttigare. Idag bjuder jag därför på en supersnabb kycklingpasta, mild och god.

Dags att rusa vidare till jobbet. Har ni börjat er semester än?




Pasta med kyckling- och örtsås

500 g strimlad kycklingfilé
1 msk smör eller margarin
1 hackad gul lök
150 g skivade champinjoner
2½ dl matlagningsgrädde
150 g färskost med vitlök eller örter
2 tärnade paprikor
3 krm salt
½ krm vitpeppar
2 msk hackad färsk ört, t ex dragon eller basilika

500 g kokt pasta

1. Bryn kycklingstrimlorna i hälften av fettet i en traktörpanna. Ta upp dem på fat.
2. Fräs lök och svamp i resten av fettet utan att de tar färg. Tillsätt grädde och färskost. Värm upp under omrörning så att osten smälter.
3. Tillsätt kyckling och paprika. Låt puttra någon minut. Smaka av med salt, peppar och örtkrydda.
4. Lägg upp den nykokta pastan på varma tallrikar. Fördela såsen ovanpå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails