Snart packar jag in mig i bilen och åker på tur, så jag antar att det inte blir något inlägg imorgon, men mobilen åker med, så ni som gillar Anna mitt i maten, kanske kan få se vad jag gör ändå.
Till spetten ni såg i förra inlägget serverade jag en tomatsalsa, också marockansk. Vill man så kan man toppa den med aningens lite spiskummin dessutom. Den här röran smakar nästan som den jag åt på en liten skum servering i Marrakech, efter en lång dag på souken när vi var jättehungriga. Jag kommer alltid att älska den här röran...
Tomatsalsa
1 kg kvisttomater
2 små rödlökar
2 msk pressad citronsaft
4 msk olivolja
4 msk hackad koriander
salt
svartpeppar
1. Dela tomaterna och gröp ur kärnorna. Skär tomatköttet i små kuber.
2. Skala och finhacka löken
3. Blanda alla ingredienser i en skål och låt smakerna mogna i minst en timma.
Jag älskar salsa av alla dess slag. Tänk att jag inte tyckte om koriander förrut, nu är det helt tvärtom.
SvaraRaderaHa en skön tripp.