Visst är det gott med tacos, men i ärlighetens namn är jag lite trött på just tacos. Nu är det ju så att kidsen älskar tacosmaken och plockandet av grönsaker, så visst lagar jag gärna fredagsfavoriten. Men, (det kommer givetvis ett men här) man kan ju variera sig.
Så sist gång det stod tacos på önskelistan fick det bli tacopinnar istället, inte så dumt faktiskt. Det blev nämligen mycket mindre söl att torka upp på bordet efter middagen. Dessutom borde det funka finfint att plocka med sig pinnarna, i tunnbröd eller tortillas ihop med något smarrigt ut på picknick, eller bara äta som de är med sallad och nachos.
Hur variera ni era tacos?
Tacopinnar
400 g nötfärs
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 msk tacokrydda
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk smör
8 tortilla bröd
½ dl tomatsalsa på burk
hackade grönsaker, t ex paprika, tomat, lök och sallad
½ dl gräddfil
1. Blanda färs, vitlök, salt, tacokrydda och gräddmjölk till en jämn smet. Forma färsen till avlånga bullar.
2. Stek dem runt om i smör i en stekpanna ca 5 min. Rulla in tacopinnar och grönsakerna i bröden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar