fredag 28 januari 2011

Namnsdagsfika

Vi har ett namnsdagsbarn i huset idag och då måste man ju ha fika därefter, eller hur. Chokladmuffins var beställda, så det fick det bli. En riktig chokladbomb, hur goda som helst, även om jag gärna blandat i lite kaffe som krydda i, nu tror jag ju inte att det går hem hos de små, så jag får ta en stark kopp till muffinsen istället. Det funkar fint det också.

Jag gjorde tabben att åka och handla i förmiddags, inte bra kan jag meddela. Jag var inte den enda som kommit på den briljanta idén att storhandla just då. Det var en utmaning att kryssa sig runt med en kundvagn och två barn idag vill jag lova. Men nu är det avklarat och jag kan bara njuta resten av helgen.


Karls cupcakes

200 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
1½ dl kesella
3 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
½ dl kakao
1½ tsk bakpulver

100 g mörk choklad
1 dl vispgrädde

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker vitt. Vispa därefter i kesella, vaniljsocker och ett ägg i taget.
2. Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smörkrämen. Blanda till en jämn smet.
3. Fyll 10 stora muffinsformar med smet. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Känn efter med provsticka att de är klara. Ta ut och låt kallna på galler
4. Bryt ner chokladen i en kastrull och slå på grädde. Hetta försiktigt upp under omrörning tills chokladen har smält. Häll chokladgrädden i en stor värmetålig skål och vispa med elvisp i 10 minuter eller tills den är tjock, blank och kall.
5. Fyll en spritspåse med en stor stjärntyll med ganachen och spritsa en klick på varje muffins, Ställ in i kylskåp en stund innan servering.

3 kommentarer:

  1. Mina två killar (man och son) heter också Karl. :-) Vi har inte firat det, men det blir nog lite gofika i helgen, lite i efterskott!
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  2. Vilka ljuvliga cupcakes! Visste är det roligt när man åker och handlar med barnen och det är knökfullt i affären... Då är man glad om man får med sig allt man tänkt handla och gärna även barnen ;-)

    SvaraRadera
  3. åh, vilken inbjudande bild! dina cupcakes ser jättegoda ut :)

    hoppas att du har haft en bra helg?! ta hand om dig och ha en underbar söndag! kram

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails