måndag 17 januari 2011

Dubbelt trauma

Tänk att man nästan får hjärtstillestånd två gånger på ett dygn, av rädsla. I natt lät det som om någon stod och borrade i väggen här hemma, gissa vad det var. Den fantastiska självavfrostande frysen hade frusit igen och is hade fastnat i fläkten på något vis. Vad göra, jo det var bara att gå upp, lasta ur allt ur frysen och noggrant stuva in alltihop i vår andra frys och sätta den första på avfrostning, ytterst manuell sådan. Bra början på veckan.

Tänkte dessutom vara lite hurtig och promenera hem från jobbet idag, riktigt skönt med frisk luft efter en lång arbetsdag tänkte jag, ända tills det klev ut en älg på gångbanan bakom ryggen på mig. Hjärtstillestånd nummer två var ett faktum och promenaden förvandlades till löprunda.

Nu tycker jag att jag är värd en kopp kaffe med något gott till, hittade en påse muffins i frysen i natt.

Ha en bra kväll!


Körsbärsmuffins

3 ½ dl vetemjöl (210 g)
1 ½ tsk bakpulver
1 ½ tsk vaniljsocker
125 g rumsvarmt smör
1 ½ dl strösocker
2 ägg
1 ¼ dl mjölk
200 g urkärnade körsbär
¼ dl strösocker
2 msk maizena majsstärkelse

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Vispa smör och socker ca 1 minut. Vispa ner äggen ett i taget och blande i mjölken.
3. Rör ner äggsmeten i skålen med mjölblandningen. Fördela 2/3 av denna smet i muffinsformarna.
4. Blanda de urkärnade körsbären med socker och maizena och fördela dem på smeten i muffinsformarna. Klicka över resten av smeten och grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.

1 kommentar:

  1. Usch vilken dag. Då får man lov att mumsa i sig minst flera muffins.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails