måndag 10 januari 2011

Back in the saddle again

Så var det vardag på riktigt igen, efter en underbar långledighet med massor av mat och mys. Men vet ni, det kändes helt fantastiskt att vara tillbaka i sadeln. Utvilad och av med den sega förkylningen som inte ville ge med sig i höstas.

Tog en rask promenad på hala vägar hem och nu vankas kvällsmat i form av toast och sallad. Okej det är en liten rensning av kylen efter helgens frukostar, men mer än mumsigt ändå. Jag har bestämt mig för att absolut inte slänga mer mat än nödvändigt i år. Jag läste någonstans att vi slänger helt galet mycket mat i Sverige, och det känns ju så himla onödigt. Nu blir det till att återvinna resterna i casa J, det finns ju otroligt mycket gott man kan laga av rester.


Parma och mozzarellatoast

8 skivor formfranska
4 skivor parmaskinka
100 g mozzarella
salt
nymald svartpeppar
smör till stekning

1. Skär kanterna av brödet och lägg ut skivorna på en skärbräda.
2. Fördela skinka och ost på 4 skivor, salta och peppra. Lägg på resterande 4 skivor som lock.
3. Hetta upp en stekpanna med smör och stek tills brödet fått färg och osten börjar smälta. Servera med en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails