I morse var jag ute på riktigt hal is, bokstavligt, promenadvägarna här omkring var glashala. Men jag tog mig ut en liten stund i allafall. Det var inte utan att man fick lite vårkänslor när det droppade ordentligt från varenda hustak.
Lammsteken som var tänkt till söndagsstek fick tack vare detta istället bli till en somrig snabblagad gryta som fick oss att tänka på middag ute i det fria, men så långt gick vi inte idag....
Grekisk gryta
1 gul lök
2 gröna paprikor
4 tomater
½ squash
600g tärnat lammkött
2 msk smör
1 msk balsamvinäger
3 msk hackad timjan
salt
nymald svartpeppar
1 dl Kalamataoliver
100 g fetaost
1. Skala löken och tärna den. Skölj och ansa paprikorna och skär dem i strimlor.
2. Dela tomaterna, ta bort kärnorna och dela tomatköttet i stora bitar. Dela squashen och skör den i ½ cm stora skivor.
3. Bryn lammköttet i smör i en gryta. Tillsätt lök, squash och paprika och låt steka med ett par minuter tills köttet är klart.
4. Tillsätt balsamvinäger och vänd ner tomaterna i grytan. Smaka av med salt och peppar. Garnera med svarta oliver, fetaost och timjan.
låter supergott, blev hungrig nu!
SvaraRaderaJa, vad är din hemlighet kring att hålla kärleken vid liv? Skratta? Bekräfta varandra? Berätta gärna...det är intressant tycker jag.
SvaraRaderaStor kram
Madde