tisdag 18 januari 2011

Korv är livet

Ja, mina barn verkar tycka det i alla fall. Själv är jag nog egentligen måttligt förtjust i korv. Trista hot dogs från Scan går helt bort, jag gillar inte korvar som skrumpnar ihop när man grillar dem. Korv som faktiskt innehåller kött däremot kan fungera på mina smaklökar.

"Fulkorv" från Tyskland är ett typexempel på korv som faktiskt är god. Smeknamnet kommer från en släkting som tyckte att korvarna var otroligt fula, lite gråa och trista. Utifrån utseendet kan man ju förstå att tyskarna vräker på ketchup och curry på de grillade korvarna, då ser de lite färgladare ut.

Ska det vara svensk korv till middag här i huset föredrar jag nog falukorv, gärna upphottad med något kul. Gjorde en gryta av korven med majs (en annan av barnens favoriter) och den gick åt som smör i solsken, dessutom tyckte vi vuxna om den. Helt ok på en vardag när man dessutom har ont om tid.

Har ni någon favoritkorv?


Korv- och majsgryta

500 g falukorv
1 purjolök
1 msk olivolja
1 pkt krossade tomater (ca 500 g)
1 msk kalvfond
1 liten burk majskorn (185 g)
2 msk hackad bladpersilja

1. Strimla falukorven. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Fräs korv och purjolök i olja i en gryta.
2. Tillsätt tomater och fond, låt koka samma ett par minuter.
3. Rör ner majs och persilja och låt allt bli varmt. Servera med kokt ris.

2 kommentarer:

 1. Jag älskar att blanda olika korvar i en gryta. Jag tycker om finsk korv i allmänhet, som ofta innehåller kycklingkött. Annars är chorizon en storfavorit!

  SvaraRadera
 2. Hej Anna!
  Men oj jösses vilken dramatik. Först vakna på det där viset och sen älgen..ja jösses jag säger då det.

  Jag gjorde korv i ugn igår. Men receptet på korven och köttet med svamp ser och låter jätte gott ut. Det ska jag göra inom kort. Toppen att kunna laga dina recept eftersom det här med kött är så nytt för mig.

  Jag uppskattar din matblogg jätte mycket! TACK!
  Kram Madeleine

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails