Ibland kan mina barn snudd på tjata hål i huvudet på mig. De har nämligen en förkärlek att baka, undrar vem de kan ha fått det ifrån. Men, visst är det kul att de visar intresse!
För något år sedan kunde man köpa små receptböcker med Aftonbladet med temat Hela Sverige Bakar. Jag köpte ett par av dem, bland annat en som hade temat att baka med barn. Roliga och färglada bakverk på varenda sida, gissa om mina ungar gillade den. Jag tycker väl inte att alla recept är jättesmaskiga, lite väl söta för min smak kanske, men som sagt barnen älskar dem och det är ju syftet med boken.
Favoriten är nog hallonrutorna med både en god glasyr och strössel. Visst blir man glad av att få blanda, röra och dekorera tillsammans med ungarna, men oj, vad köket kan se ut efteråt...
Hallonrutor
150 g smör
2 ägg
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4½ dl mjöl
1 dl hallonsylt
2 dl hallon
2 dl florsocker
1 msk koncentrerad hallonsaft
strössel
1. Smält smöret och låt det svalna.
2. Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt bakpulver och vaniljsocker.
3. Rör i vetemjöl, hallonsylt, hallon och det smälta smöret. Blanda
snabbt ihop detta.
4. Klä en form, 30x40 cm, med bakplåtspapper och bred ut smeten
däri.
5. Grädda i ca 10-15 minuter i 225 grader mitt i ugnen.
6. Blanda florsockret med hallonsaften till en tjock glasyr som du brer
över den avsvalnade kakan.
7. Skär den sedan i rutor och dekorera med strössel.
Jag ska faktiskt testa en av dina köttgrytor den med lingon och kantareller på fredag :) Ska bli spännande.
SvaraRaderaKram
Jag känner igen det där... Om barnen fick bestämma skulle vi baka och fika jämt. Och vistt bakande kan jag ställa upp på, men inte fika hela tiden. Och definitivt inte städandet...
SvaraRaderaMmmm, verkligen fint dekorerade och så ser de helt förföriskt goda ut en torsdagseftermiddag som denna.
SvaraRaderaVad kul att dina barn gillar att baka =D Perfekt när de blir äldre då du kommer hem från jobbet och bjuds på hembakat. Det du. ;)
Hihi.
Jaså är du allergisk mot katter din rackare. Vad trist! =/
Kram
Madeleine
Dom vill man verkligen stoppa i munnen direkt, ser väldigt mumsiga ut.
SvaraRadera