På ett sätt är den nästan skönt att det är vardag igen, allt faller in i den vanliga lunken och man man blir mer regelbunden i mattiderna. För visst är det som så att när man går hemma och skrotar är det lätt att man hamnar i otakt med kistan.
Pasta är en av de absoluta vardagsfavoriterna här. Dessutom är nog pasta det allra bästa att ha i sin lunchlåda. Jag är lunchlåde-älskare. Det är så mycket enklare att ha med sig mat till jobbet än att stressa ut för att äta, dessutom bor jag i en stad som inte har det allra största restaurangutbudet. Snabbmat blir jag dessutom så seg i skallen av, således är hemkört det bästa. Heja matlådan och heja pasta!
Fiskfärssås med pasta
400 g fiskfilé av torsk, kolja eller plattfisk
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja eller smör
2 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 dl kycklingbuljong (fond eller tärning + vatten)
ev. 3 hackade soltorkade tomater i olja
½ tsk socker
1 tsk salt
1 krm peppar
1. Skär fisken i mindre bitar och finfördela den i en matberedare.
2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i ½ msk matfett, Blanda i resterande ingredienser till tomatsåsen. Koka ett par minuter.
3. Fräs fiskfärsen i resten av matfettet under omrörning på hög värme i högst 1 minut.
4. Häll över den varma tomatsåsen. Garnera gärna med färsk basilika eller oregano och riv parmesanost över. Servera med pasta
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar