torsdag 27 januari 2011

Pasta mi amor

Idag får ni hålla tillgodo med ett superkort inlägg. Har jobbat en låång dag, ätit middag och landat i soffan och kommer att gosa ner mig i sängen snart tror jag, gäsp. Jag skall vara ledig imorgon och har lovat kidsen att baka både muffins och semlor (jag får ju kompensera för de misslyckade bullarna förra veckan, men det blev ju goda skorpor).

Det fårbli en halvtaskig bild på en ovanligt god pasta idag ialla fall. Smaklig spis!

Penne med söta tomater, aubergine och mozzarella

1 aubergine
olivolja
1 gul lök, skalad och finhackad
2 vitlöksklyftor, skalade och skivade
2 burkar plommontomater
1 msk balsamvinäger
flingsalt
nymalen svartpeppar
1-2 torkade chili, smulade
1 kruka färsk basilika, bladen rivna och stjälkarna skivade
4 msk vispgrädde
450 g penne
250g mozzarella
1 bit parmesan, att riva

1. Skär bort ändarna på auberginen och skiva den i 1 cm tjocka skivor, dela skivorna och skär dem i 1 cm stora tärningar.
2. Värm upp en stor stekpanna och häll i 4-5 msk olivolja. När stekpannan är het, häll i auberginetärningarna och rör om med en sked, så att de blir täckta med olja. Fräs dem i 7-8 minuter på medelvärme. Tillsätt lök och vitlök. När de fått lite färg, tillsätt burktomaterna och balsamvinägern. Rör om och smaka av med salt och peppar. Tillsätt smulad chili och skivade basilikastjälkar och sjud såsen i ca 15 minuter, tillsätt sedan grädden.
3. Medan såsen kokar. Koka upp saltat vatten och koka pastan enligt anvisningar på paketet, tills den är mjuk, men fortfarande al dente. Häll av pastavattnet, men spara lite. Häll tillbaka pastan i kastrullen tillsammans med en skvätt olivolja och lite kokvatten, rör om.
4. Häll tomatsåsen på pastan. Smaka av med salt och peppar. Riv mozzarellan och basilikabladen och vänd snabbt ner i pastan. Låt stå ca 30 sekunder. Lägg upp pastan i skålar och servera med riven parmesan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails