onsdag 19 januari 2011

Jamie rules

Jösses vad dagarna går fort, jag hinner inte riktigt med. Man går upp, fixar allt morgonfixande, lämnar barn på dagis och skolan, åker till jobbet, och innan man vet ordet av är det dags att åka och hämta igen på dagis och skola. Sedan hem fixa lite käk, plocka och röja, lägga barn och sedan, då är det min tur att få bläddra i mina böcker. Mina kokböcker pratar jag om alltså, och de börjar bli några till antalet. På favorit listan finns helt klart mina Jamie Oliver kokböcker, bara att se bilderna gör mig på gott humör. Dessutom vetskapen om att det finns inget som är krångligt som kommer från herr Oliver gör inte det hela sämre.

Vad sägs om spenatcannelloni, hur gott som helst och enkelt fixat. Mums!


Spenatcannelloni

olivolja
2 vitlöksklyftor, hackade
600 g babyspenat, hackad
rivet skal av 1 citron
300 g ricotta
120 g riven parmesan
250 g torkad cannelloni
4-5 dl bechamelsås

1. Värm olivolja i en kastrull på meedelvärme. Lägg i vitlöken och fräs tills den är mjuk, rör i spenaten. Kör spenaten i en mixer tillsammans med citronskal, ricotta och parmesan. Salta och peppra.
2. Värm ugnen till 200 grader. Fyll cannellonin med spenatfyllningen och lägg dem tätt i en ugnssäker form. Häll på bechamelsås, strö lite estra parmesan över och grädda i 15-20 minuter eller tills cannellonin är mjuk. Ta ut ut ugnen och låt stå i några minuter före servering.


2 kommentarer:

  1. Jag har en känsla av att tiden går fortare och fortare dessutom..

    Vad kul med cannelloni. Så många gånger som man äter pasta har jag faktiskt aldrig själv gjort cannelloni. Jag undrar nu varför. Ser störtgott ut.

    SvaraRadera
  2. Ja, usch vad fort tiden går. Och barnen växer alldeles för fort.
    Det är konstigt att jag som älskar Jamie inte har en enda av hans böcker. Det får bli årets inköp på bokrean.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails