måndag 9 april 2012

Godis är gott - glass är godare

Som det har mumsats godis hos familjen J den här helgen. Jag tror faktiskt aldrig att det funnit SÅ mycket godis i huset förut. Idag började till och med barnen att ledsna på godismumsande, så vi bestämde oss för att använda de stackars jordgubbarna som låg kvar i kylen och inte så superkul ut till att göra glass. En ovanligt enkel glass, bara bär, socker, grädde och creme fraiche. Ibland är det enklaste det godaste.

Ha en fin kväll och glöm inte att följa Anna mitt i maten på facebook!



Jordgubbsglass

200 g färska jordgubbar
85 g strösocker (ca. 1 dl)
2½ dl visgrädde
2 dl Cremefraiche

1.Mosa eller mixa jordgubbarna med socker.
2.Vispa grädden och vänd försiktigt ner cremefraiche och jordgubbsmoset.
3.Häll smeten i en form och täck med folie. Frys ca 6 timmar, rör om ca 2-3 gånger under tiden. Eller kör glassen i glassmaskin till tjock konsistens och häll sedan i en form och frys in.

4 kommentarer:

  1. Mums vilken härlig glass och utan en massa tillsatser me like : ) kram Sofia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar och som sagt, det bästa är att det är så superlätt att göra den :)

      Radera
  2. Gott med jordgubbsglass och roligt att det är lätt att göra den!

    SvaraRadera
  3. Hej Anna!

    Åå, alltid lika härliga matbilder och recept. Den där glassen ska jag prova. Fast nu till helgen ska jag göra daimglass. åt nämligen en sådan god hemgjord glass hos grannarna i Hälsingland.
    Där hade vi det för övrigt underbart härligt!

    Hur har du det?

    Självklart ska jag gå in och billa Anna mitt i maten på fb bums.

    ha en fin dag!
    kramar
    Madeleine :)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails