tisdag 10 april 2012

Vardagslyx

Vardag efter långhelg, och jag är fortsatt ledig. Gissa om man som vuxen njuter av att ha påsklov! Hade tänkt mig trädgårdsfix och utelek, men ösregn gjorde att det fick bli garderobsstädning och kojbygge. Helt okej också faktiskt.

Det värsta, och bästa, när man är ledig är att dagen bara rusar förbi, och vips så var det dags för middag. Vad gör man då? Alternativ A: Åker till korvmojjen och handlar - eller - Alternativ B: Åker till mataffären och handlar snabbmat. Jag valde det senare. Färsk pasta med sås, grönsaker och en köttbit - så mycket bättre än korvmojjen.



Fläskfilé med pasta och bönor

500 g fläskfilé
olivolja till stekning
½ gul lök
3 dl vatten
1 msk konc kalvfond
300 g färsk fylld pasta
300 g sugar snaps eller haricots verts
riven parmesanost

2 ½ msk tomatpuré
ev 1 dl grädde
ev maizena majsstärkelse till redning
1 krm tabasco
salt
grovt malen svartpeppar

1, Putsa filén fri från senor och hinnor. Dela den i två bitar. Skala och finhacka löken.
2. Bryn köttet runt om i olja i en kastrull eller traktörpanna på medelvärme. Tillsätt löken och låt den fräsa med en kort stund.
3. Tillsätt vatten och kalvfond. Sjud under lock i ca 15 minuter. Vänd köttet ett par gånger.
4. Ta upp fläskfilébitarna och linda in dem i aluminiumfolie.
5. Koka pastan enligt anvisning.
6. Sås: Sila ner skyn i en kastrull. Rör ner tomatpuré och ev grädde.
7. Låt såsen småkoka i 5 minuter. Red ev med maizena om såsen känns för tunn. Smaka av med tabasco, salt och peppar.
8. Koka sugar snaps/haricots verts till lagom tuggmotstånd. Skär köttet i skivor. Servera med pastan, sugar snaps/haricots verts och såsen. Strö över parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails