Så obarmhärtigt vårsolen lyser in genom fönstret och påminner om att man borde ge sig på en ordentlig putsning. Äh, jag skippade helt enkelt det där och smet ut i solen och blåsten på en skön promenad istället. Jag misstänker att spåren efter vinterns snöande och isgruset dammande inte springer iväg ändå.
I fredags var A med och gjorde middagens dessert, blåbärsglass. Lycka är att så här på söndagen inse att det finns lite kvar. Så en skål glass i lä vid en solvägg blir en utmärkt avrundning på helgen.
Blåbärsglass
2 äggulor
2 msk florsocker
2 dl vispgrädde
2 äggvitor
2½ dl frysta blåbär
1. Vispa äggulor och florsocker pösigt.
2. Vispa grädden och tillsätt i äggblandningen.
3. Vispa äggvitorna till ett styvtskum och vänd försiktigt ner i smeten tillsammans med blåbär.
4. Häll försiktigt ner smeten i glassmaskinen och kör till önskad konsistens.
Så vackert det ser ut!
SvaraRaderaOj så gott och fint det där ser ut! Vilken underbar färg din glass fick!
SvaraRaderaBlåbärsglass, så gott. Vackert i de små skålarna. Visst är det härligt när man inser att det finns lite goda rester kvar som man bara kan ta sådär när man blir sugen istället för att behöva ställa sig och fixa något!
SvaraRaderahärligt att äta den ute! Vardagslyx, eller söndagslyx i detta fallet....
Kram Pernilla
Det är det bästa som finns att hitta något gott i skåpet, bara att vräka i sig :)
Radera