J är borta på jobb i kväll och mina små socker-råttor har somnat, då ni. Ja, jag kanske inte dansar på borden, men jag passar på att njuta av en god kopp kaffe och en brownie. Jag är helt såld när det kommer till bakverk med choklad, och brownies är så in i vassen gott, och lättbakat. Så där har ni min kväll, kaffe och kaka - inte dumt alls.
Valnötsbrownies
150 g vetemjöl
250 g smör
250 g strösocker
100 g mörk choklad
4 ägg
3 msk choklad
200 g hackade valnötter
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med chokladen i en kastrull på låg värme, låt blandningen svalna lite.
3. Vispa ägg och socker luftigt och vitt. Blanda mjöl, kakao och nötter, och vänd försiktigt ner i äggblandningen. Vänd sedan försiktigt ner den avsvalnade chokladen.
4. Häll smeten i en bakpappersklädd form, ca 20 x 30 cm. Grädda i ca 35 min.
Låter som en bra kväll! Ser gott ut.
SvaraRaderaEn mjuk brownie med djup chokladsmak och nötter i tillsammans med en kopp kaffe är ett riktigt hallelujahmoment!
SvaraRadera