lördag 17 mars 2012

Svanar, tranor och en stor besvikelseIdag drog vi till Hornborgasjön, de första tranorna anlände för någon vecka sedan och igår började man räkna de anlända pippi-fåglarna på riktigt. Vi brukar försöka ta en tur upp till sjön precis i starten innan alla tranor och fågelskådare invaderar i mängder. Vid själva utkiksplatsen fanns det inte många tranor att skåda. Däremot fanns det gott om utomordentligt vackra svanar att betrakta. Ett par tranor hann vi dock se på ett fält någon kilometer från utkiksplatsen, samma ställe som vi sett dem de senaste åren, hrm, vi kanske borde åka direkt dit nästa år istället. Nu kan vi med andra ord kalla våren för kommen, när vi spanat tranor.

På vägen tillbaka tog vi omvägen kring Varnhem, för jag ville besöka tidigare favoriten På Klostret och äta soppa. Men ack vilken besvikelse, servicen var urusel. Kortterminalen fungerade inte och damen bakom disken verkade inte ha några som helst planer på att ens försöka åtgärda problemet. Har ni inte kontanter så kan ni inte handla, för om terminalen inte fungerar och transaktionen inte genomförs så förlorar vi maaaassor med pengar, förklarade hon för oss mer än en gång. Vi fattade första gången. Så efter att ha skramlat i plånböcker och fickor fick vi luskat fram lite kontanter valde vi ut lite fika till kidsen, de hade ju blivit lovade bullar. Man kan ju tycka att det varit en snygg gest av servitrisen att i det läget bjuda på kaffet, men nehej inte, det inte. Dessutom visade det sig att bordsgrannarna fick in kall soppa. Nej, som hon sade damen, de kommer att förlora maaassor med pengar, för vi åker någon annanstans och fikar resten av året, och vi har varit tämligen frekventa gäster på det cafét. Men när bemötandet är så katastrofalt dåligt, surnar åtminstone jag till.

Soppa blev det, men hemma, och vid det laget var vi vrålhungriga. Ikväll skall det vankas film och ätas snacks till de vuxna blir det nachos med avokadodipp. Gott gotti gott gott.Avokadodipp

2 avokador
2 skivor rökt skinka
1 vitlöksklyfta
1 dl creme fraiche
salt
1 msk pressad citron

1. Dela, och gröp ur avokadon och skär i grova bitar. Skär skinkan i strimlor. Lägg i en skål. Pressa i vitlöksklyftan. Blanda ner creme fraiche.
2. Mixa med mixerstav till en slät dip. Smaka av med salt och pressad citron.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails