torsdag 1 mars 2012

Återbäring

J kom hem förra veckan med en jätteburk hjortronsylt som han vunnit på ett lotteri på sitt jobb. Ojsan, vad gör man med två kilo hjortronsylt. Våfflor - check, men sedan? Jag bestämde mig för att börja med att göra en cheesecake och skicka med mannen till jobbet tillsammans med hälsningen att viss återbäring bör man ju få.

Hoppas ni alla får en fin torsdag!



Hjortroncheesecake

250 g digestivekex (ev glutenfria)
100 g smält smör
1 msk malen kanel

3 ägg
½ dl strösocker
200 g rumsvarm philadelphiaost
2 dl crème fraiche
2 tsk vaniljsocker
1 dl hjortronsylt

3/4 dl hjortronsylt

1. Smula kexen i en matberedare. Tillsätt det smälta smöret och kanel och mixa ihop till en smulig massa. Tryck ut smulblandningen i en form med löstagbar kant, 26 centimeter i diameter. Låt vila i kylen minst 30 minuter.
2. Sätt ugnen på 175 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen cirka 5 minuter.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa i resten av ingredienserna.
4. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i mitten av ugnen cirka 35 minuter. Fyllningen ska ha ”stannat” men fortfarande vara lite lös i mitten. Fyllningen stelnar ytterligare när den kallnar. Låt pajen kallna.
5. Bred ett tunt lager sylt över pajen. Täck över formen och förvara pajen i kylen, gärna över natten.

1 kommentar:

  1. Kan bara hälsa och tacka för en fantastiskt god cheesecake! /Kollega till J

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails