Hoppas ni alla får en fin torsdag!
Hjortroncheesecake
250 g digestivekex (ev glutenfria)
100 g smält smör
1 msk malen kanel
3 ägg
½ dl strösocker
200 g rumsvarm philadelphiaost
2 dl crème fraiche
2 tsk vaniljsocker
1 dl hjortronsylt
3/4 dl hjortronsylt
1. Smula kexen i en matberedare. Tillsätt det smälta smöret och kanel och mixa ihop till en smulig massa. Tryck ut smulblandningen i en form med löstagbar kant, 26 centimeter i diameter. Låt vila i kylen minst 30 minuter.
2. Sätt ugnen på 175 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen cirka 5 minuter.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa i resten av ingredienserna.
4. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i mitten av ugnen cirka 35 minuter. Fyllningen ska ha ”stannat” men fortfarande vara lite lös i mitten. Fyllningen stelnar ytterligare när den kallnar. Låt pajen kallna.
5. Bred ett tunt lager sylt över pajen. Täck över formen och förvara pajen i kylen, gärna över natten.
Kan bara hälsa och tacka för en fantastiskt god cheesecake! /Kollega till J
SvaraRadera