söndag 25 mars 2012

Våfflor - vad annars

En timmas ofrivillig tidsomställning, urk, jag gillar det inte, går och är helsnurrig i en vecka i regel, innan jag vant mig till vid nya tiden.

Det bästa med dagen idag är ju givetvis att man får moffa våfflor i mängder. Idag serverar vi dem med färska bär, fransk sylt och lättvispad grädde - till detta ett strålande solsken. En söndag blir inte bättre än så här!



Våfflor

1 msk smör
5 ägg
300 g färskost
4½ dl vetemjöl
1 dl mjölk
1 tsk salt
2 msk socker

1. Smält smöret och blanda med de övriga ingredienserna till en slät smet. Låt stå och svälla i cirka en timma innan du gräddar våfflorna
2. Pensla ett våffeljärn med smält smör och grädda våfflorna.
3. Pudra eventuellt våfflorna med flor- eller vaniljsocker.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails