söndag 4 mars 2012

Vackert väder, vasalopp och vansinnigt mycket att göra

Oj, vilken helg! Strålande solsken och en riktigt vårkänsla som infann sig. Vi hade svågern på besök och han gick loss på alla fruktträd, nu hoppas vi på små täta träd som skall ge massor med frukt i sommar. När U kommer och klipper träd på våren känns det som startskottet för trädgårdssäsongen. Nu kör vi så det ryker framöver.

Självklart kunde vi inte hålla oss från att glutta en aning på vasaloppet och i brist på snö fick det bli en vasaloppspromenix i solen och en kopp varm choklad som belöning.

Dessutom är vi snart i hamn med projektet vi drog igång förra helgen, det har varit vansinnigt mycket att göra med andra ord. Men lite matlagning hade vi tid för.



Paella

3 dl avorioris
2 hackade schalottenlökar
1 pkt saffran
1 tsk gurkmeja
6 kycklingklubbor (drumsticks)
2 msk olivolja
1 liter hönsbuljong
1 strimlad röd paprika
1 klyftad citron
1 dl hackad persilja
2 hackade vitlöksklyftor
400 g kronärtskockshjärtan
300 g skalade räkor

1. Bryn ris, lök, saffran, gurkmeja och kyckling i olivolja cirka 5 minuter, använd en rymlig stekpanna eller wok. 2. Häll på 3 deciliter buljong och späd med resten, lite i taget, rör om då och då. Låt puttra cirka 30 minuter tills riset är mjukt.
3. Blanda paprika, citron, persilja, vitlök, kronärtskocka och räkor i en skål.
4. Vänd ner blandningen i paellan precis innan servering.

1 kommentar:

  1. Jag ville alltid göra en paella. Nu fick jag recept här och ska testa den. Tack!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails