Självklart kunde vi inte hålla oss från att glutta en aning på vasaloppet och i brist på snö fick det bli en vasaloppspromenix i solen och en kopp varm choklad som belöning.
Dessutom är vi snart i hamn med projektet vi drog igång förra helgen, det har varit vansinnigt mycket att göra med andra ord. Men lite matlagning hade vi tid för.
Paella
3 dl avorioris
2 hackade schalottenlökar
1 pkt saffran
1 tsk gurkmeja
6 kycklingklubbor (drumsticks)
2 msk olivolja
1 liter hönsbuljong
1 strimlad röd paprika
1 klyftad citron
1 dl hackad persilja
2 hackade vitlöksklyftor
400 g kronärtskockshjärtan
300 g skalade räkor
1. Bryn ris, lök, saffran, gurkmeja och kyckling i olivolja cirka 5 minuter, använd en rymlig stekpanna eller wok. 2. Häll på 3 deciliter buljong och späd med resten, lite i taget, rör om då och då. Låt puttra cirka 30 minuter tills riset är mjukt.
3. Blanda paprika, citron, persilja, vitlök, kronärtskocka och räkor i en skål.
4. Vänd ner blandningen i paellan precis innan servering.
Jag ville alltid göra en paella. Nu fick jag recept här och ska testa den. Tack!
SvaraRadera