måndag 16 april 2012

Välkommen vardag

Då var det dags att återvända till verkligheten. Nu håller det inte med långkok under veckorna. Tillbaka i sadeln efter semester och nöjestur är det dags att börja planera sina dagar igen. Sagt och gjort, matlista skriven och inköp gjorda. Fast jag vet mycket väl att jag antagligen kommer att ha hittat på både en och annan rätt att laga istället för det som står på min lista. Men so what, jag har ju massor av kul råvaror att trixa med nu. Startskottet går ändå som planerat i alla fall :)

Välkommen igen vardag till familjen J!




Kycklingfiléer med spenat

4 kycklingfiléer
saft från 1 citron
2 msk olivolja
1 msk soja

1 pkt fryst spenat (375g)
2 finhackade vitlöksklyftor
1 msk smör
2 dl vispgrädde
1 dl kraftig hönsbuljong
2 msk Dijonsenap
salt
peppar

2 dl creme fraiche
1 dl riven ost
1 dl riven parmesan

1. Lägg kycklingfiléerna i en skål. Pressa saften från citronen och häll den med olivoljan och sojan över kycklingen och blanda. Ställ svalt en stund. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Fräs spenaten och vitlöken i smöret i en kastrull på svag värme. Bladen skall mjukna.
3. Tillsätt grädde och buljong, låt koka ihop och smaksätt med senap, salt och peppar.
4. Blanda creme fraiche med den rivna osten.
5. Stek kycklingfiléerna på hög värme tills de får en fin yta. Salta och peppra.
6. Lägg över spenaten i en ugnsfastform och lägg filéerna ovanpå. Bred ostblandningen över kycklingen.
7. Gratinera kycklingen i 200 grader i ca 15 minuter. Garnera eventuellt med hackad persilja.

3 kommentarer:

  1. Kyckling är så gott och kycklingfile är så smidigt att laga

    SvaraRadera
  2. Mmm, jag skriver ut recept för fulla muggar från din blogg.
    Hihi. Det här receptet ska jag göra. ;)

    På torsdag har jag middagsbjudning och då ska jag göra ditt fiskrrecpet med kryddpeston. Tror det kommer bli så bra så. ;)

    Kram Madde

    SvaraRadera
  3. Förlåt, jag trodde jag skrivit till dig att jag fått paketet. Är helt suveränt att bara kunna ta med sig väskan med rullen i när man ska iväg.
    Vardagen är inte att förringa. Det är något mysigt och opretentiöst med den. Och maten är ofta riktig comfortfood.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails