måndag 9 april 2012

Stadig frukost

Annandagar är fina grejer, en ledig bonusdag med allt vad det innebär. Äldste sonen såg till så att mamman kom upp ur sängen och ut på morgonpromenad i ett lätt snöfall. Tur att vi såg till att åka på utflykt igår och inte idag.

Vi bestämde oss för att ha en riktigt slö dag fortsättningsvis idag, så det får bli bullbak och tömning av påskägg på schemat. Då behöver man en smarrig frukost eller hur. Lilltjejen älskar gröt, så vi passade på att piffa den vanliga havregrynsgröten lite, tänk så mycket roligare en stadig frukost kan bli med lite extra tillbehör.



Havregrynsgröt med kardemumma, bär och frön

1 portion
1 dl fiberhavregryn
½ tsk malen kardemumma
2½ dl vatten
1 liten nypa salt
1 msk grovhackade pistasch-, hasselnötter och/eller mandel
½ dl färska blåbär, hallon eller andra bär
1 msk pumpafrön, linfrön och/eller solrosfrön

1. Rosta havregryn och kardemumma i torr kastrull på hög värme i någon minut tills det börjar dofta. Skaka då och då under tiden.
2. Tillsätt vatten och lite salt. Sänk värmen och koka i tre minuter. Rör om då och då. Hacka nötterna grovt under tiden.
3. Häll upp gröten i en skål, toppa med bären medan den fortfarande är rykande het. Strö över nötter och frön.
4. Servera med kall mjölk.

4 kommentarer:

  1. Jag har aldrig haft kardemumma i gröten, men det låter riktigt gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Testa, och med all topping är det nästan som efterrätt ;)

      Radera
  2. Vi fastande också för den där kardemumman, låter väldigt gott att ha i gröten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är det, jag tänkte mig att prova gröt med både det ena och det andra, ibland behöver man ju en stadig frukost :)

      Radera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails