onsdag 4 januari 2012

Swisch, swosch

Idag hade jag rakt ingen lust att hänga i köket, bakade en del igår och gjorde ett långkok, så idag satsade jag på raka motsatsen till långkok, turbomiddag.

Jag tycker att när man haft en riktig köksdag är det helt ok att knappt gå in i köket dagen efter, idag blev det kreativt arbete i form av granslakt istället, nu är jag redo att hiva ut julen för den här gången. Nu är det vårfeeling som gäller både i köket och övriga huset, dessutom tittade solen fram en liten stund. Hurra!Frittatapasta med salami och chili

250 g penne, skruvar eller liknande
2 paprikor (à 200 g)
1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 gul lök
1 msk margarin
150 g salami
100 g ost
1 dl svarta urkärnade oliver
6 ägg
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar

1. Koka penne, skruvar eller liknande enligt anvisning på förpackningen.
2. Skär paprikor i 2–3 cm stora bitar. Dela, kärna ur och hacka röd chilifrukt fint. Skala och finhacka gul lök. Fräs grönsakerna i margarin i en stekpanna.
3. Skär salami i tärningar. Tillsätt salamin och låt fräsa med i någon minut. Tillsätt pastan och rör om.
4. Riv ost. Strö på ost och svarta urkärnade oliver.
5. Vispa ihop ägg, salt och svartpeppar i en bunke. Häll äggen i pastan och rör med en trägaffel så att äggsmeten blir stekt.

2 kommentarer:

  1. Ibland behövs det turbomiddagar. På vardagarna måste våra middagar gå ganska snabbt för barnen brukar vara så hungriga efter skola och dagis. Brukar kalla timmen mellan 16 och 17 för matakuten...

    SvaraRadera
  2. Snyggt, gott och enkelt. Där har du ett vinnarkoncept. En perfekt rätt för min matlåda. Och. Du har en mycket prydlig och välskriven blogg. Jag återkommer :)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails