onsdag 11 januari 2012

Bara vanlig mat

Ibland vill man bara ha helt vanlig mat, inget konstigt alls. Idag plockade jag fram en karrébit ut frysen och lagade till. Så jäkla gott i all sin enkelhet och med gräddsås dessutom, gissa om ungarna åt.

Länge leve husmanskost!



Fläskkarré med katrinplommon i gräddsås

900 g potatis
1 gul lök
600 g karré (benfri, skivad)
1 msk smör eller margarin
2 dl höns- eller köttbuljong
2 1/2 dl matlagningsgrädde
75 g katrinplommon
2 lagerblad
1 msk soja
1 rött äpple
majsstärkelse (Maizena)


1. Skala eller tvätta potatisen och koka den.
2. Skala och skär löken i klyftor. Stek lök och karré i matfettet i en gryta och tillsätt buljong och grädde. Lägg i katrinplommon, lagerblad och soja och låt puttra ca 10 minuter.
3. Kärna ur och skär äpplet i klyftor. Lägg äppelklyftorna i grytan och koka ytterligare 2 minuter.
4. Servera med potatisen och gärna gelé eller lingonsylt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails