Ibland vill man bara ha helt vanlig mat, inget konstigt alls. Idag plockade jag fram en karrébit ut frysen och lagade till. Så jäkla gott i all sin enkelhet och med gräddsås dessutom, gissa om ungarna åt.
Länge leve husmanskost!
Fläskkarré med katrinplommon i gräddsås
900 g potatis
1 gul lök
600 g karré (benfri, skivad)
1 msk smör eller margarin
2 dl höns- eller köttbuljong
2 1/2 dl matlagningsgrädde
75 g katrinplommon
2 lagerblad
1 msk soja
1 rött äpple
majsstärkelse (Maizena)
1. Skala eller tvätta potatisen och koka den.
2. Skala och skär löken i klyftor. Stek lök och karré i matfettet i en gryta och tillsätt buljong och grädde. Lägg i katrinplommon, lagerblad och soja och låt puttra ca 10 minuter.
3. Kärna ur och skär äpplet i klyftor. Lägg äppelklyftorna i grytan och koka ytterligare 2 minuter.
4. Servera med potatisen och gärna gelé eller lingonsylt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar