torsdag 26 januari 2012

Min vän i köket

Förra sommaren var vi i Frankrike och undertecknad skulle laga mat, givetvis. Vilken är den obligatoriska ingrediensen när man är i Bretagne, jo vitlök så klart. Nu var det så att knivarna i köket var under all kritik, så att finhacka vitlöken var inte att tänka på. Sagt och gjort, jag åkte till närmsta mataffär och tänkte köpa en kniv, det var då jag hitta den, vitlökspressen med stort V. Blev helt till mig och den fick åka med, jag har aldrig haft en så bra press någonsin. Pressar utan problem, dessutom får man plats med stora vitlöksklyftor, lätt att göra ren. Det bästa av allt, den lilla finfina finessen med en olivurkärnare på skaftet.

Jag kommer definitivt att köpa med mig en till när vi åter styr kosan mot Frankrike till sommaren, tror helt bestämt att jag skall köpa ett helt litet lager och dela med mig av denna fantastiska pryttel till nära och kära.


1 kommentar:

  1. Listig pryl! Jag har en vitlökspress från Granit som jag är nöjd med. Den är rejält stor, pressar bra och kan diskas i maskin. Fast någon olivutkärnare har den ju förstås inte...

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails