måndag 9 januari 2012

Tydligt tema

Det fanns ett väldigt tydligt tema på julklapparna i det här hushållet, nämligen kaffe. Helt ovetande om varandra hade jag köpt en ny espressomaskin till J och han en finfin Moccamaster till mig, dessutom hade vi laddat med ordentligt med fint kaffe till respektive maskin. Gissa om vi skrattade när vi öppnade paketen. Men vi är båda kaffeälskare, jag i synnerhet, så båda maskinerna har fått jobba ordentligt sedan julafton.

Till kaffet kan man ju behöva något litet extra, och vad kan vara bättre än mandelskorpor. Jag avslutar kvällen efter första arbetsdagen med en espresso och en skorpa.....och jag har inte några problem med att somna efter det, jag lovar...



Cantuccini

250 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
150 g socker
1 tsk vaniljsocker
12-20 finmalda bittermandlar eller
7-10 droppar bittermandelarom
50 g smör i tärningar
2 ägg
2-3 msk mjölk
200 g mandel, grovhackad


1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Sikta mjöl och bakpulver ner i en stor skål. Blanda socker, vaniljsocker, bittermandlar, smör, ägg och 1-2 msk mjölk i skålen och knåda samman till en fast, men lite klibbig deg. Blanda i mandlarna.
3. Lägg bakplåtspapper på plåten. Forma degen till två rullar, ca 50 cm långa på en mjölad bänk. Lägg rullarna diagonalt på plåten med ca 4 cm avstånd emellan och pensla med resten av mjölken.
4. Baka rullarna i 25-30 minuter tills de är gyllene. Tag ut och skär på skrå i centimetertjocka skivor.
5. Lägg skorporna på plåten och rosta dem i 5-10 minuter tills snittytorna fått färg. Låt svalna på galler.

3 kommentarer:

  1. Roligt att ni tänkte på samma julpresent, låter bra och gott!

    SvaraRadera
  2. hej anna
    Hoppas du haft en bra dag.
    Du har fått en liten award av mig. Men du, absolut inget krav att föra detta vidare, bara en komplimang från mig!

    SvaraRadera
  3. Haha, vad roligt att ni båda var inne på samma spår, det bevisar väl att ni känner varandra rätt väl ;) Jag är ingen kaffeälskare, men jag skulle inte ha något som helst emot att få knapra lite på de där mandelskorporna - YUM vad goda de ser ut!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails