lördag 12 februari 2011

Vilken show!

Idag har hela familjen, och stora delar av släkten varit och tittat på äldste sonen. Hans skola sätter upp en kabaré varje år, där barnen från förskoleklass till årskurs fem är med och uppträder. Jag kan inte annat än beundra dem, jättefina och (inte så lite) nervösa gör de entré och äger scenen. Misstänker att det finns både en och annan som kan aspirera på guldbaggar, melodifestivaler och danstävlings program framöver.

Denna formidabla succé måste ju självklart firas, och vad firar man bättre med än glass. Fick vara med och testa Arlas nya smaksatta grädde för ett tag sedan och jag måste säga att jag är mycket positivt överraskad. Vi har fixat desserter med både jordgubbs- och chokladgrädden. Snabbt, lätt och jättegott. Idag kör vi på en jordgubb- och hallonparfait med färska bär. Man måste ju som sagt fira ordentligt när man har en teaterstjärna i familjen.



Jordgubbs- och hallonparfait

2 ½ dl Arla vispgrädde jordgubb
3 äggulor
½ dl florsocker
1 dl frysta hallon
2 msk florsocker

1.Vispa äggulor och florsocker poröst. Vispa grädden och blanda med äggsmeten.
2. låt hallonen halvtina, mosa dem sedan med florsocker.
3. Vänd ner hallonmoset i gräddblandningen.
4. Häll smeten i en form, ca 1 liter. Frys i 4-5 tim. Låt stå ca 30 min i kyl innan servering.

1 kommentar:

  1. Vad roligt med kabaré. Man blir så stolt när ens barn är med och gör saker. :-)
    Låter gott med glass.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails