onsdag 2 februari 2011

Man tager vad man haver

Dag nummer två av VAB. Fast nu börjar det bli fart på den unga damen igen och imorgon är hon nog redo för dagis. Det är väldigt skönt när de börjar repa sig efter att ha varit vissna. Man kan inte annat än imponeras av hur fort det går när det vänder på en unge som varit krasslig. Själv hade jag antagligen tyckt synd om mig själv och riktigt känt efter om det verkligen kunde vara så att jag hade blivit frisk.

Matlagningen idag fick bli en skåpsrensning, á la Kajsa Warg. Lite gamla rotsaker och sugarsnaps ur kylen och en bit lax ur frysen, vips, en middag. Ibland överraskar man sig själv.


Laxfilé med fetaost och rostade rotsaksklyftor

4 bitar laxfilé
3-5 krm salt
1 krm vitpeppar
150 g fetaost
1-2 msk creme fraiche
½ dl gräslök, hackad

8 potatisar i klyftor
2 palsternackor i klyftor
2 morötter i stavar
150 g sugarsnaps
2 msk rapsolja
3-5 krm salt
1 krm svartpeppar

1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en stor långpanna. Lägg i potatis, rotsaker och sugar snaps. Blanda dem med olja, salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen ca 15 minuter.
2. Ta ut långpannan. Salta och peppra laxen. Gör plats för den bland rotsakerna. Lägg laxen med skinnsidan ner. Smula fetaosten och blanda med det mesta av gräslöken och creme fraiche. Klicka ut blandningen över laxbitarna. Sätt in långpannan igen tills laxen precis är genomstekt och rotsakerna mjuka, 10-15 minuter.
3. Strö ev. över gräslök och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails