Oj vad jag har försummat datorn i helgen, men jag har haft det så underbart!
Vi har firat en liten två-åring - barnens lilla kusin och ätit god tårta. Kollat melodifestivalen och haft riktigt TV-mys. Spelat spel och busat. Efter en vecka med snuva och förkylning så var det gott att ta en lugn helg och bara få vara.
Jag har dessutom fått skrota runt i köket en hel massa och har lyckats åstadkomma en hel del, tyvärr har jag inte orkat skriva ner några recept i burken än, men det kommer. Just nu ligger en hel hög lappar travade i köket.
Jag passade på att tömma frysen på gamla bär idag, vilket resulterade i att jag fick en massa plats att fylla på med nya nu. Tänk att man öppnar ett nytt paket och låter det gamla, öppnade ligga kvar bara för att det inte riktigt är tillräckligt i det och så slutar det med att man har en massa öppnade bärpaket som ligger och skräpar i frysen.
Nåväl, det blev en paj till eftermiddagsfikat idag. Väl bekomme!
Stjärnpaj med björnbär och blåbär
225 g smör
5 dl vetemjöl
1½ dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk kallt vatten
1 liter blåbär och björnbär
1 dl strösocker
3 msk potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen i en matberedare.
3. Lägg en tredjedel av pajdegen i kylskåp. Ta resterande deg och tryck ut den i pajformen. Ställ in den i kylen i ca 30 minuter.
4. Blanda bär, socker, potatismjöl och vaniljsocker. Häll bären i formen.
5. Grädda pajen i ugnen i ca 20 minuter.
6. Ta fram resten av pajdegen och kavla ut den på en mjölad bänk , ca ½ cm tjock. Tryck ut stjärnor med papparkaksmått
7. Ta ut pajen ur ugnen. Lägg försiktigt ut stjärnorna av deg över pajen och grädda i ytterligare 15 minuter eller tills stjärnorna fått färg.
8. Låt pajen kallna och sikta sedan över florsocker.
Vissa dagar finns det helt enkelt ingen tid att landa framför dator. Och bra är väl det. Det visar ju bara på att livet som pågår är viktigare. Ha en bra vecka!
SvaraRadera