tisdag 15 februari 2011

Omtag

Idag blir det lite fisk i magen ändå. Jag har varit i Göteborg på möte idag och passade på att ta vägen runt fiskhandlaren på vägen hem. Har hittat en rätt som är perfekt när man inte är jättehungrig, utan mer bara vill äta en lagom lätt måltid. Dessutom går det väldigt fort att fixa till och får nog räknas som hyfsat nyttigt också. Bara uppsidor alltså, tänk vilken tur man kan ha ibland.

Avsaknaden av fisk till trots så hade jag en riktigt mysig alla hjärtans kväll med uppvaktning av både make och barn, och ja, jag uppvaktade allt lite tillbaka också. Bästa uppvaktningen var från barnen, det är ju inte utan att man smälter när de gjort fina kort med utklippta hjärtan och familjen noggrant ritad. Sånt gör en mamma glad.

Hur firade ni, om ni firade alls förstås.


Chevrelax med grönsallad

600 g laxfilé
salt
peppar
150 g getost
honung

50 g blandande salladsblad
50 g naturella nötter t ex valnötter eller pecan
½ kruka färsk basilika
½ dl olivolja
2 msk rödvinsvinäger
salt
svartpeppar

torkade tranbär

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Dela laxen i fyra bitar.
3. Gör ett snitt i mitten på varje bit.
4. Salta och peppra.
5. Smula getosten.
6. Smaka av med salt och peppar.
7. Lägg i en ostklick i varje filé.
8. Ringla eventuellt lite honung över.
9. Sätt in i ugnen ca 10 minuter eller tills laxen är färdig och osten har fått en gyllenbrun färg.
10. Skölj salladen och blanda i en skål.
11. Hacka nötterna och rosta i en torr het panna några minuter.
12. Hacka basilikan och blanda med salladen.
13. Häll på rikligt med olivolja och lite vinäger.
14. Smaka av med salt och svartpeppar.
15. Servera laxfilén på en salladsbädd. Garnera med torkade tranbär.

1 kommentar:

  1. Ååå men guuud sååå gott det ser ut!!! Jösses! Om tjugo minuter har jag lunch... Hinner du langa över en laxsmörgås tror du? ;)

    Kram kram madde

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails