Nu är det mellangrabbens tur att vara sjuk och vissen och idag har jag bara gått hemma och skrotat med barnen. Kallt som sjutton är det ute så vi kör på värme-tema inne, brasa, varm choklad och soppa till lunch.
Kycklingsoppa stod på önskelistan, barnen har nämligen sett på något amerikanskt barnprogram som hävdar att alla äter kycklingsoppa när de är sjuka. Visst, vad gör man inte för att ställa upp på sjuklingen. Jag hottade upp den med curry, eller ja, det är inte någon ny revolutionerande soppa det handlar om - det är helt enkelt familjens favoritsoppa. Låt er väl smaka!
Kycklingsoppa med curry
400 g kycklingfilé
smör
salt
peppar
1 msk curry
1 krm cayennepeppar
1 skivad purjolök
1 röd paprika, tärnad
2 msk vetemjöl
7-8 dl vatten
1 dl vitt vin
2 dl creme fraiche
2 hönsbuljong
hackad timjan
1. Skär kycklingen i små tärningar och bryn dem i smör tills de fått fin färg. Krydda med salt, pepapr, curry och cayenne.
2. Fräs ihop purjolök och paprika. Strö över vetemjöl och späd med vatten, vin och creme fraiche under omrörning.
3. Smula ner buljongtärningarna, koka upp och tillsätt kycklingköttet. Sjud 5 minuter. Smaka av om det behövs med mer kryddor. Strö över timjan.
Slurp, vad gott med soppa, det ska jag äta till lunch idag. Mums. =)
SvaraRaderaHoppas din son kryar på sig!!!
kram madeleine
Fy, alla verkar vara sjuka. Bläh!
SvaraRaderaDet är verkligen så. I alla amerikanska filmer äter de kycklingsoppa när de är sjuka. Konstigt det där. Och Anna Anka knaprar kycklingbrosk för att slippa cancer. Ja, vad vet vi... :-)
Jag vet vad jag behöver. Komma bort. Äta god mat. Värme. Glädje. Det vore något det. ;) Kram Madeleine
SvaraRadera