tisdag 19 oktober 2010

Tisdagsfisk

Jag kommer ihåg när min mamma tipsade mig om den här rätten, inte utan att jag var ganska skeptiskt, lax och lingonsylt, kan det funka. Men allt skall ju provas åtminstone en gång. Om jag var lite halv fundersam inför middagen så är det inte något mot vad J var, de enda som var helnöjda var barnen, med kommentaren "lax är ju gott och lingonsylt också", och de hade ju så himla rätt. Så var inte rädda att testa, detta är helt klart en fempoängare, dessutom är det hur enkelt som helst att laga.

Viltlax

ca 600 g laxfilé (hel eller portionsbitar)
1 tsk salt
2 ½ dl matlagningsgrädde
2 msk konc vilt- och kantarellfond
2 msk lingonsylt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan

1. Sätt ugnen på 225°C. Salta laxen och lägg den i en ugnssäker form.
2. Blanda grädde, viltfond, sylt, peppar och timjan. Häll över laxen.
3. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter.
4. Servera laxen med såsen, pressad potatis, kokta grönsaker, tex haricots verts, och gärna rårörda lingon.

5 kommentarer:

  1. Ja, nog låter det lite lustigt med lax och lingonsylt. Men jag får väl säga som barnen: Lax är gott coh lingonsylt också. Ofta blir man förvånad av att oväntade kombinationer fungerar så bra ihop.

    SvaraRadera
  2. Hm, kanske en rätt att prova. Jag är dålig på att äta fisk tyvärr. Annars gillar jag det mycket.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Detta lät ju bara hur spännande som helst! Jag kan förstå din skepticism... Måste bara testas!

    SvaraRadera
  4. Märklig kombination, men det är säkert hur gott som helst. Får väl försöka locka maken med viltsmaken annars vägrar han väl, han har av någon märklig anledning tröttnat på lax.

    SvaraRadera
  5. Kan tillägga att det var jättegott!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails