Höst är soppa för mig. Jag gillar att få sörpla i mig en riktigt god, varm soppa när det är så där klart och kallt ute. Nu när skogen är full av goda trattisar måste man ju bara göra soppa på dem och sitta ute under en varm yllefilt, sörpla i sig soppa, mumsa på ett gott bröd och njuta av höstfärgerna.
Trattkantarellsoppa
200 g trattkantareller
2 msk smör
salt
peppar
3 msk vetemjöl
1 liter buljong
1½ dl vispgrädde
1 msk portvin
klippt gräslök
1. Fräs svampen i smör. Krydda med salt och peppar. Strö över mjölet och späd med buljong och grädde. Låt puttra ca 30 minuter.
2. Smaka av med portvin, salt och peppar. Tillsätt gräslöken.
3. Servera med varma ostsmörgåsar.
Trattkantarellsoppa
200 g trattkantareller
2 msk smör
salt
peppar
3 msk vetemjöl
1 liter buljong
1½ dl vispgrädde
1 msk portvin
klippt gräslök
1. Fräs svampen i smör. Krydda med salt och peppar. Strö över mjölet och späd med buljong och grädde. Låt puttra ca 30 minuter.
2. Smaka av med portvin, salt och peppar. Tillsätt gräslöken.
3. Servera med varma ostsmörgåsar.
shit vad gott med trattisar och portvin, genialt!
SvaraRadera