Med härlig värme och klar luft blir man glad till sinnet, när hösten sprakar av färger och solen skiner. Det gäller att passa på att ta tillvara de dagar som är så där underbara, då har man ju faktiskt inte lust att stå i köket hur länge som helst.
Mustig och snabbfixad färsgulash, känns klockrent en vardags eftermiddag, efter en promenad ute i friska luften. Bulgur till är helt perfekt och bryter av mot ris, pasta och potatis som det gärna vill bli annars.
Färsgulasch
500 g nötfärs
2 gula lökar
1 röd paprika
smör
2 tsk paprikapulver
1 tsk hel kummin
1½ tsk mejram 2
tsk kinesisk soja
1 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 dl vatten
2 msk kalvfond
salt
nymald svartpeppar
hackad persilja
gräddfil
bulgur
1. Skala och hacka löken. Skär paprikan i små tärningar. Fräs i smöret utan att det tar färg. Blanda i paprikapulver, kummin och mejram och låt kryddorna fräsa med någon minut.
2. Höj värmen, lägg i färsen och stek den smulig
3. Tillsätt soja, tomatpuré, tomater, vatten och fond. Koka ihop såsen under lock ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja. Servera med en klick gräddfil och bulgur.
Hej!
SvaraRaderaÅåå det ser gott ut tycker jag som inte ens äter kött. Gud vad jag är hungrig. Jag har inte ätit lunch än för tiden har bara sprungit iväg.
Snart fredag, yes. Vad äts det för gott hemma hos dig då månne?
Kram kram
Madde