Jag tycker att det är så himla gott med kyckling, och dessutom är det så enkelt att laga och det går att variera i oändlighet. Att barnen älskar kyckling gör ju inte det hela sämre. Jag har ju tidigare nämnt att jag har förmånen att få köpa kyckling från en uppfödare inte långt i från mig. Helt fantastiskt! I dag lade jag således in en beställning på två hela kycklingar, så nu gäller det att klura ut vad jag ska hitta på att fylla dem med. Så länge får jag plocka ur frysen, de filéer jag beställde förra gången. Smaklig spis!
Italiensk kyckling med varm bönsallad
4 kycklingfiléer
20 svarta oliver
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 burkar bönor
2 vitlöksklyftor
6 tomater
2 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 tsk strösocker
1 tsk salt
1 kruka basilika
1. Skär ett längsgående snitt i kycklingfiléerna. Hacka oliverna och fyll filéerna. Stek på medelvärme ca 8 minuter per sida.
2. Spola av bönorna och låt dem rinna av. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Tärna tomaterna.
3. Fräs vitlöken i olivoljan. Blanda ner bönor och tomathack i kastrullen och tillsätt vinäger, socker och salt. Låt puttra några minuter. Strimla basilikabladen och blanda ner i kastrullen.
4. Servera med kycklingen och ett gott bröd.
Det går utmärkt att bryna kycklingfiléerna så de får färg och sedan laga färdigt dem i ugn, 225 grader i ca 15 minuter.
Italiensk kyckling med varm bönsallad
4 kycklingfiléer
20 svarta oliver
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 burkar bönor
2 vitlöksklyftor
6 tomater
2 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 tsk strösocker
1 tsk salt
1 kruka basilika
1. Skär ett längsgående snitt i kycklingfiléerna. Hacka oliverna och fyll filéerna. Stek på medelvärme ca 8 minuter per sida.
2. Spola av bönorna och låt dem rinna av. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Tärna tomaterna.
3. Fräs vitlöken i olivoljan. Blanda ner bönor och tomathack i kastrullen och tillsätt vinäger, socker och salt. Låt puttra några minuter. Strimla basilikabladen och blanda ner i kastrullen.
4. Servera med kycklingen och ett gott bröd.
Det går utmärkt att bryna kycklingfiléerna så de får färg och sedan laga färdigt dem i ugn, 225 grader i ca 15 minuter.
Vad lyxigt att ha tillgång till närproducerad kyckling! Och den fyllda kycklingen såg himla god ut, gott med bönor till. :-) Trevlig helg!
SvaraRaderaSå gott. Min väninna som tidigare arbetade på Guldfågeln brukar få bunkra upp kyckling åt mig. Detta lät jättegott.
SvaraRaderaVi åt viltlaxen idag - kanongott!