Har man inte en märklig förmåga att "inte ha tid" på vardagar och alltför ofta tycker jag att maten får lida för det. Men det är ju faktiskt inte nödvändigt, det finns ju en massa mat som man kan laga snabbt och ganska enkelt i farten och ändå känna att man har ätit en riktigt lagad middag.
Pasta är väl ändå den ultimata snabbmaten, med en god sås så känns det dessutom fräsch och nyttigt (särskilt om man kör med fullkornspasta). Bara i med lite tomater i pannan och toppa med lite annat gott och vips en alldeles utsökt vardagsmiddag.
Pasta med aubergine, tomat, basilika och getost
400 g pasta
1 aubergine
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
5 tomater
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 kruka basilika
½ dl hackad persilja
150 g getost eller pecorino
1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
2. Skär auberginen i stora tärningar. Stek den i olivolja tills den fått fin färg och har mjuknat.
3. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Tärna tomaterna. Blanda ner vitlök och tomater i stekpannan och fräs 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4. Låt pastan rinna av. Repa bladen från basilikan och vänd ner tillsammans med pasta och persilja. Hyvla över osten och servera.
Pasta är väl ändå den ultimata snabbmaten, med en god sås så känns det dessutom fräsch och nyttigt (särskilt om man kör med fullkornspasta). Bara i med lite tomater i pannan och toppa med lite annat gott och vips en alldeles utsökt vardagsmiddag.
Pasta med aubergine, tomat, basilika och getost
400 g pasta
1 aubergine
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
5 tomater
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 kruka basilika
½ dl hackad persilja
150 g getost eller pecorino
1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
2. Skär auberginen i stora tärningar. Stek den i olivolja tills den fått fin färg och har mjuknat.
3. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Tärna tomaterna. Blanda ner vitlök och tomater i stekpannan och fräs 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4. Låt pastan rinna av. Repa bladen från basilikan och vänd ner tillsammans med pasta och persilja. Hyvla över osten och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar