lördag 24 mars 2012

Grillat är godast!

När solen skiner och det är varmt, nästan som på sommaren, ja då kan vi inte hålla oss i casa J, utan grillen åker fram. Man kan nog faktiskt laga nästan all mat på grillen. Kanske kan vara en utmaning för mig själv till sommaren, att se hur mycket mat man faktiskt kan laga på grillen.

Nåväl, idag körde vi traditionellt med en fläskfilé. J & kidsen önskade sig (som vanligt) klyftpotatis och "någon god sås" till. Nu tycker jag kanske att det är lite tråkigt, så jag åkte till affären och inhandlade ett par broccolihuvuden och lite gräslök. Jag tänkte minsann inte köra safe idag. Broccolisallad fick således ackompanjera dagens köttbit. Gôtt var det!



Broccolisallad med bacon

2 stora broccolihuvuden
8 skivor bacon, tunt skivade
3 tomater, halverade, urkärnade och tunt skivade
en liten knippa gräslök, finhackad

½ vitlöksklyfta, skalad och finriven
2 tsk dijonsenap
6 msk olivolja
1½ msk vitvinsvinäger
flingsalt
nymalen svartpeppar.

1. Skär loss och dela broccolibuketerna. Ta bort det torra på stjälken och skiva resten tunt.
2. Täck broccolin med kallt vatten i en kastrull och ge den ett hastigt uppkok. Koka 1 minut. Låt rinna av och sprid ut broccolin på en ren kökshandduk så att värme och fukt ångar bort. Lägg den torra broccolin i en serveringsskål.
3. Stek baconbitarna på medelvärme tills de är knapriga. Lägg det mesta i skålen med broccolin.
4. Vispa ihop dressingen.
5. Blanda ner tomater och gräslök och häll på dressingen. Smaka av med vinäger, salt & peppar.
6. Strö på resten av baconbitarna och servera genast.

1 kommentar:

  1. Ja visst var det en helt underbar dag igår:) kändes ju som sommar!! Hoppas dagen idag bjuder på lika mycket sol och värme.
    Ha en trevligt dag
    Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails