Tänk att det är samma visa varje år. Jag tänker under mars och april att i maj, då ska jag hinna med så himla mycket och så SKA jag hinna njuta av trädgård, primörer och ljusa vårkvällar. Varje år är det detsamma, jag flänger och far och helt plötsligt inser jag att, ojdå, maj är snart slut. Samma sak i år med andra ord, nu har jag en vecka på mig att infria mina planer, huvaligen, hur ska detta gå. Nåväl, nästa år, då minsann, då ska jag var hur effektiv som helst och ha allt fixande klart redan första veckan i maj, så att jag kan njuta resten av månaden, säkert.....
En liten snabb middag på måndagskvällen skall väl hinnas med ändå, prisat vare Arla-kökets turbo recept. Idag, en favorit som hängt med i många år.
Medelhavsbiffar
500 g köttfärs
1 ½ msk potatismjöl
1 dl mjölk
rivet skal från 1 citron
10 soltorkade tomater
5 dl matlagningsgrädde
2 tsk torkad salvia
smör/olja till stekning
salt och peppar
1.Blanda köttfärsen med potatismjöl, mjölk, citronskal, 2 krm salt och 3 krm svartpeppar.
2. Forma 8 lika stora biffar. Stek dem i en stekpanna med en klick smör eller olja tills de fått fin färg. Ta upp biffarna och torka ur pannan.
3. Hacka de soltorkade tomaterna. Lägg ner dem och krydda med salvia, 3 krm salt och 1 krm peppar. Häll över matlagningsgrädden.
4. Lägg ner biffarna och låt puttra under lock i några minuter. Servera med färsk pasta och sallad.
Mmm så gott...
SvaraRaderaJag sitter själv och planerar middagen får långledigheten. Idag ska jag dock äta matpaj till lunch, mums. =)
Redan på torsdag tänder jag grillen. Hej å hå =D
kram Madeleine
Ha ha... Ja, varför är det så. Jag har också alltid så mycket projekt på våren.
SvaraRaderaMaten låter jättegod. Missat detta recept.
Ja, våren bara försvinner. Har också alltid en massa planer men de hinns liksom aldrig med.
SvaraRaderaHej! :)
SvaraRaderaVisst hade du väl en alla tiders midsommar med massor av god mat? =) Jag hoppas verkligen det.. Hihi.
Kram kram
Madde